page contents

16.01.2011. Dan kada je - NK RADNIK ZAKLJUČAO VRATA (opet)


16.01.2011, 16:30. nedjelja, dan za koji je sazvan sastanak između igrača NK Radnik i Uprave kluba. Informacija o sastanku je došla do većine igrača dva dana ranije, kojim putem i na koji način je Uprava kluba proslijedila informaciju osobno nisam upoznat (mene su telefonski kontaktirali dvojica igrača), no tijekom sastanka se saznala važnost samog sastanka i osobno nisam zadovoljan načinom informiranja.
Ispred uprave kluba su se pojavili predsjednik Ljubomir Kočan, trener prve momčadi Arnold Blauhorn, te Dubravko Kučinić, nadalje igrači su dočekani ispred prostorija kluba, te nisu bili pozvani da se sastanak nastavi u prostorijama kluba. Na sastanak se odazvalo svega desetak igrača (pod pretpostavkom sam da je to zbog načina sazivanja sastanka i informiranja).

Sastanak je započeo uvodnom riječju predsjednika Lj.Kočana koji je u kratkim crticama prošao povijest nogometnog kluba Radnik, momčadima i rangovima u kojima se NK Radnik natjecao.

Bitno je navesti sljedeće činjenice prije nego krenem u rezime samog sastanka:
- NK Radnik ima samo seniorsku momčad koja je u službenom natjecanju
- NK Radnik ima i veteransku momčad koja rekreacijski koristi teren i prostorije kluba


Nakon uvodne riječi sastanak je krenuo slijedom gdje predsjednik kluba Lj.Kočan iznosi zaključke sastanka izvršnog odbora nogometnog kluba Radnik. Na moje čuđenje, jer opet sam osobno nisam upoznat da je bio predstavnik igrača na tom sastanku, što smatram (ako nije bio) da je definitivno netko trebao biti obzirom da se raspravljalo o nastavku rada i natjecanja samog kluba. Time je učinjen veliki propust u radu, ponavljam ako na tom sastanku nije prisustvovao u najmanju ruku kapetan seniorske momčadi.(za sada su informacije negativne u tom kontekstu). Po iznesenim riječima predsjednika nogometnog kluba NK Radnik izvršni odbor je na tom sastanku raspravljao i odlučio o statusu gdje NK Radnik prelazi u stanje mirovanja, te se time raspušta seniorska momčad. Glavni razlozi koji su bili navedeni su nedovoljan broj igrača, nedolazak na treninge i mali odaziv igrača na utakmicu, te ujedno i potpora sveopće recesije i financijski problemi. Navodi se da klub ima 23 (dvadesetitri) registrirana igrača, a da se za utakmicu sramotno skupi jedva 11 (jedanaest) te činjenica da se u Zagorje Ogulinsko na susret protiv NK Mladosti otišlo sa 8 igrača, te vratilo sa porazom od 0:4. Konkretno stanje je s mojeg stajalište je da broj od 23 igrača ne postoji u realnosti, već svega 13 igrača od kojih su trojica vratari. Razlog tome je što su nas pred početak sezone i tokom sezone napustili igrači nezadovoljni odnosom ujedno prvotimci, a od novih igrača koji su se priključili klubu  istinski se moglo računati samo na trojicu.
Nakon izjave o drugom zamrzavanju kluba u njegovoj dugoj povijesti i govora predsjednika kluba Lj.Kočana, riječ je prepuštena  D.Kučiniću koji je samo potvrdno stao iz već rečenoga. Na red je stigao i trener momčadi A:Blauhorn koji je ujedno i sam ponovio neka činjenična stanja i koja mu se ne mogu osporiti, no na pitanje koje bi većina igrača željelo dobiti odgovor i zašto je to tako mislim da se nije imalo hrabrosti ulaziti, zbog nedugo burne situacije (prošla polusezona) kada je peticijom među igračima zatraženo da se trener A.Blauhorn povuće sa pozicije trenera seniorske momčadi, i gdje je incijativu i odgovornost  preuzeo M.Severinski te time u periodu od tri tjedna na teren vratio oko 18 (osamnaest ) igrača, i ujedno sa potporom igrača uspio u naumu da seniorska momčad ne skuplja novce za plaćanje trenera. Sve to na kraju je rezultiralo ponovnim vraćanjem A.Blauhorna na poziciju trenera u sezoni 2010/2011., te se danas piše ovakav izvještaj na incijativu razočaranja i dugogodišnjeg neslaganja većine igrača sa načinom na koji se upravlja klubom umjesto o početku treninga i prirpemi za drugi dio sezone.

Riječ je ustupljena i igračima koji su željeli nešto reći:
- prvi je krenuo Dalibor R. - koji se osvrnuo na sam odaziv na utakmice i na istinitu činjenicu da je on tri susreta igrao u prvom sastavu i odnošenju nekih igrača prema klubu i utakmicama,
- uz njega se nadovezao vratar Božić, koji je najavio odlazak iz kluba već ranije zatražeći papire od uprave kluba, te ujedno i njegov osvrt je bio na sramotni odnos dolazaka na utakmice,
- prvu riječ revolta iznio je Ivan Stilinović koji je predstavnicima izvršnog odbora i uprave nogometnog kluba iznio i činjeničnu istinu da klub nema 23 igrača, da izrečeno o borbenosti i voljnosti ne stoji i da neka to nije pravi i valjani razlog zbog njihove odluke o statusu mirovanja kluba,
- nadovezao se i Turkalj koji ujedno nije zadovoljan iznesenim razlozima,
- riječ je dobio i Lugar koji je po već koji put iznio da odgovornost leži na svima od igrača i statusa u njihovim glavama, do trener i nekih njegovih odluka, do samog načina kako uprava ne pokazuje dovoljnog htjenja da napravi nešto iz kluba, ujedno u više navrata je u nedalekoj prošlosti iznio informaciju kako se na osnovu bloga i site-a NK Radnik javljaju zainteresirani ljudi za suradnju i prijateljske odnose sa klubom na koje naravno nitko iz uprave nije reagirao.


Igrači koji su bili na sastanku su ujedno pozvani od strane predsjednika Lj.Kočana na rekreacijsko druženje sa veteranima u njihovim terminima.

Revolt postoji, nezadovoljstvo postoji, postoji i htjenje...što će iz svega toga proizaći osobno ne znam, no poznavajući i neka pravila, zajedništvo se stvara u krizi, ako ga i nije bilo ili je bilo nesuglasica one bi mogle biti preprođene uz stvarnu želju da NK Radnik ipak i dovrši ovu započetu sezonu, no ako maknemo optimizam i prihvatimo da je uprava kluba odlučila što je odlučila postoje male šanse za tako nešto.

Ujedno na službenom  NK Radnik blogu možete pratiti i detaljniju raspravu i mišljenja:


http://nk-radnik-karlovac.blog.hr/


Lijep pozdrav

Saša Lugar,
igrač  NK Radnik
urednik site-a


Comments

(Sept 25, 2010) 23 said:
očigledno je nešto trulo, vrijeme je da se zapitamo
(Sept 25, 2010) bivši kapetan said:
mislim da je vrijeme da se zapitamo, šta ovdje ne valja........